30.4.09

Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις

5o Αντιαπαγορευτκό Φεστιβάλ
2, 8 & 9 Μάη 2009

για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για το δικαίωμα στην ελευθεροχρησία και την αυτοκαλλιέργεια
για την απεξάρτηση από την εγκληματικότητα και το παράνομο εμπόριο

2 Μάη: Street Parade Πλ. Κλαυθμώνος – Θησείο
8 & 9 Μάη: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης»
(είσοδος από Λεωφόρο Δημοκρατίας)

Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις
και απεξαρτηθείτε από την παρανομία και την εγκληματικότητα...
για πιο δίκαιη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
Γιατί ο πόλεμος κατά των «ναρκωτικών» μας έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά με περισσότερους θανάτους, περισσότερους νέους χρήστες και περισσότερους φυλακισμένους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! Η εξάρτηση από ουσίες είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και όχι Δημόσιας Τάξης

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας για αυτο-καθορισμό, ελευθερία έκφρασης και επιλογών. Γιορτάζουμε την ανυπακοή μας ενάντια σε κάθε τι υποκριτικό και εξευτελιστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε κάθε κουλτούρα καταστολής και νάρκωσης.

Και δεν είμαστε μόνοι... Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 300 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος - www.globalmarijuanamarch.org) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του «χρήστη» από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Σαββάτο 2 Μαΐου 2009
18.00 > Συγκέντρωση Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
18.30 – 22.30 > STREET PARADE (Κλαυθμώνος- Θησείο).
DJs on the road: Espeekay, FUNXION, A@H2O, Urban Danja, Kernelcoremode
22.30 > Θησείο, συναυλία με τους ΡΟΔΕΣ, ONE DROP FWD,
dj sets ANNA MYSTIC, SISSY STARDUST & CRYSTAL ZERO

Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Μαΐου 2009
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης»
(Είσοδος από Λεωφόρο Δημοκρατίας, Ίλιον)
Συζητήσεις, προβολές, ενημέρωση, δρώμενα, εικαστική έκθεση και εργαστήρια από:
ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ASH IN ART
μουσική από τους: VIBRONICS [UK], PALYRRIA, ZEN GARDEN, FUNDRACAR, PROFESSOR SKANK, DIRECT CONNECTION, ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ, ATIKO MINUS, SKARIBAS, MC YINKA & URBANIX, VLASTUR MEGACORP, ΣΚΑΓΙΑ, BIOMASS, PLUS DOTS, ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ

Ακόμα καπνίζεις στο σκοτάδι; Don't just burn it, learn it!

Supported by> Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Φίλοι του Ανθρώπου, Οικολόγοι Πράσινοι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Νέοι Πράσινοι, Άμεση Καλλιτεχνική Παρέμβαση, ASH IN ART, Greek Cannabis Society, Rastavibe, 1 STEP FORWARD, Natural High Family, SUB & DUB
www.iliosporoi.net
www.myspace.com/iliosporoi
www.voidnetwork.blogspot.com
www.elefsyna.org
www.ecogreens.gr
www.neoiprasinoi.blogspot.com

www.ashinart.gr
www.legaliseprotestival.blogspot.com

Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μάη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» (Ίλιον), το οποίο δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την Πολιτεία και συντηρείται από τις μοναχικές προσπάθειες φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτό, όπως η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούμε αυτή τη συμβολική επανάκτηση ενός δημόσιου χώρου στηρίζοντας τις προσπάθειες για τη σωτηρία του Πάρκου, την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό και την ανάδειξή του σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής με σεβασμό στον Δημόσιο, κοινωνικό και οικολογικό του χαρακτήρα.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του Πάρκου, προσπαθώντας να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του φεστιβάλ. Διεκδικούμε την επανάχρηση του Δημόσιου Πάρκου αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να περιορίσουμε την όχληση δίνοντας έμφαση στον περιορισμό των υποδομών, του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί και, του όγκου των εγκαταστάσεων, στην κατεύθυνση και την ένταση του ήχου, στην καθαριότητα του χώρου. Επίσης δεν θα λειτουργήσει market με φαγητά.

Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το Πάρκο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.

Αυτό το φεστιβάλ γίνεται από όλους εμάς για όλους εμάς και μόνο με την συνειδητή συμμετοχή όλων.
Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…
Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ.
Αυτό το φεστιβάλ τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην ηρωίνη, την κοκαΐνη, την ύπνωση, την πολυτοξικότητα, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση «ουσιών»…
Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, στρουθοκαμηλισμού… Η Ελευθερία, ο Έρωτας, η Φιλία, η μουσική, τα ταξίδια, οι γιορτές, το βίωμα της συλλογικής χαράς, το όνειρο, η δημιουργικότητα, το άνοιγμα της συνείδησης δεν μπορούν να παραδοθούν ούτε στους δεσμοφύλακες, ούτε στους ψυχίατρους, ούτε στα χέρια της αστυνομίας, ούτε στα χέρια των πρεζέμπορων…
Είναι χρέος όλων μας η συνάντηση αυτή να είναι ένα μάθημα από όλους εμάς για όλους εμάς, μια εμπειρία που μας κάνει καλύτερους, μια συνάντηση ενδυνάμωσης και συνειδητοποίησης
Αυτό το φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς.

No comments: